1. Inledning

 1. Villkoren i detta avtal gäller mellan TechPages Förlag AB, org.nr. 556770-5016, Ellavägen 3 B, 182 47 Enebyberg (“Mattekollen” / “Vi”) och den fysiska person som accepterar dessa villkor (“Du” eller “Dig”). Genom att acceptera dessa villkor garanterar Du att Du är minst arton år gammal eller att Du har inhämtat målsmans tillåtelse.
 2. Mattekollens programvara och tjänster (“Tjänsten”) tillhandahålls i enlighet med detta avtal.
 3. Om Du inte godtar dessa allmänna villkor, får Du tyvärr inte använda Tjänsten mer. Kontakta oss gärna på om du har frågor om avtalet.
 1. Användning av Mattekollen

 1. Vi hoppas att Du får bättre betyg av att använda Mattekollen, men Vi kan inte garantera att Du får bättre betyg som användare av Tjänsten.
 2. Vi kan inte garantera att Mattekollen har innehåll till alla delar av alla gymnasiekurser i Matematik, men det är vår ambition. Se efter i de delar av Tjänsten som är gratis vad som finns tillgängligt innan Du gör ett köp.
 3. Vi kan inte garantera att innehållet i Mattekollen är helt fritt från fel. Om Du upptäcker ett fel, kontakta oss gärna på info@mattekollen.se.
 4. Vi kan inte garantera att Tjänsten är ständigt tillgänglig, men Vi  eftersträvar så hög tillgänglighet som möjligt.
 5. Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i Tjänsten och dess funktioner.
 1. Upphovsrätt och missbruk av tjänst

 1. Det är inte tillåtet att använda Mattekollens programvarugränssnitt (API) på andra sätt än genom Tjänsten som tillhandahålls av TechPages Förlag AB, t.ex. genom att skriva en egen klient som använder Mattekollens programvarugränssnitt (API) eller att använda en sådan klient.
 2. Mattekollen innefattas av svensk upphovsrätt och det är därför inte tillåtet att kopiera eller sprida vidare varken läromedel, programvara eller andra delar av Mattekollen annat än i privat bruk. Det är dock tillåtet för gymnasielärare att i fysiskt klassrum visa Tjänsten och dess innehåll för eleverna i klassrummet.
 3. Ett abonnemang hos Mattekollen är personligt och får alltså inte delas mellan flera personer.
 1. Personuppgifter/Hantering av användarinformation

 1. Mattekollen behöver vissa personuppgifter för att kunna erbjuda en personligt anpassad tjänst.
 2. Vid skapande av konto på Mattekollen sparar Vi din e-postaddress och lösenord, för att Du senare ska kunna logga in och för att Vi ska kunna kontakta dig. Lösenord sparas krypterat.
 3. När Du använder Tjänsten kan information om hur Du använder Tjänsten att sparas. Detta gör Vi för att kunna visa dig dina framsteg och som underlag för att göra förbättringar av Tjänsten.
 4. Behandlingen av dina personuppgifter sker i enlighet med personuppgiftslagen (1998:204).